Helix 5 Not Powering Up!

All things Helix!!
Post Reply
jojojo
Posts: 2
Joined: Thu Jul 21, 2016 2:24 pm

Helix 5 Not Powering Up!

Post by jojojo » Thu Jul 21, 2016 2:39 pm

I've tried everything I can think of, but I'm no expert! So far:
  • Fully charged 12V deep cycle marine battery
    IMG_4405.jpg
    IMG_4405.jpg (210 KiB) Viewed 3878 times
  • Inline 3 AMP fuse
    IMG_4404.jpg
    IMG_4404.jpg (148.97 KiB) Viewed 3878 times
  • Tester shows full power at finder end of wire
    IMG_4402.JPG
    IMG_4402.JPG (215.49 KiB) Viewed 3878 times
    IMG_4403.JPG
    IMG_4403.JPG (172.07 KiB) Viewed 3878 times
  • Head unit powers up at Cabelas on display power, but not on my boat!
I've tried disconnecting all other cables from the battery except the finder power, and running the cables directly to the battery. Head unit still won't power up at all.

Ideas?

jojojo
Posts: 2
Joined: Thu Jul 21, 2016 2:24 pm

Re: Helix 5 Not Powering Up!

Post by jojojo » Tue Jul 26, 2016 3:36 pm

bump

Wayne P.
Posts: 1613
Joined: Sat Jun 05, 2010 5:24 pm

Re: Helix 5 Not Powering Up!

Post by Wayne P. » Tue Jul 26, 2016 7:53 pm

The unit uses power (AMPS), the test devices do not come close to that load.

Remove that fuse type and replace it with a spade type fuse/holder 3A. Check all the splices to the unit's power cord.

Redo that negative connection, it looks corroded.

Bottom line is fix your junk wiring and maybe the unit will work.
Wayne Purdum
Charlottesville, Va.

Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest

Created by Matti from StylesFactory.pl and Warlords of Draenor
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Limited
 

 

cron